Gids voor Oud Mechelen

Gids voor Oud Mechelen

Gids voor Oud Mechelen. Dat kan je wel zeggen. Je wordt van je sokken geblazen door de hoeveelheid informatie die door Marcel Kocken bij elkaar werd gebracht. Het hele boek gidst je door de Mechelse binnenstad én door de geschiedenis van de stad.

Laat je dus niet misleiden door het formaat. Inderdaad, het kan mee in de rugzak met zijn 21 op 11 cm. Nog een pluspunt voor een gids. Maar dat het geheel de 500 bladzijden benadert, spreekt letterlijk boekdelen. Geen vlug bij elkaar geramde stadsgids met een paar mooie foto’s. Neen, een echte leidraad voor wie Mechelen wil leren kennen. Liggend op de sofa of kuierend langs de straten.

De bedoeling is trouwens om met dit werk op stap te gaan. Een leeslint kan aanduiden waar je gebleven bent, om op een latere datum de tocht verder te zetten. En dat is onze enige kritiek: er zijn geen hoofdstukken. Het is één lange trektocht. Achteraan is wel een alfabetische lijst van Mechelse onderwerpen te vinden.

Afbeeldingen zijn aanwezig, in discreet formaat: het is geen fotoboek. Maar voor de wandelaar kunnen ze goed vergelijkingsmateriaal bieden. Voor de lezer thuis illustreren ze de tocht voldoende.

Gidsen van deze kwaliteit zijn zeldzaam. Twijfelen bij aanschaf? Niet nodig!

Marcel Kocken, Gids voor Oud Mechelen, Antwerpen, Standaard Uitgeverij, 1981, 475 p., ISBN 9002143729.

Delen:

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *