Meise Kapelle-op-den-Bos in oude prentkaarten

Oude postkaarten spreken altijd aan. Ze getuigen verstild van het leven in onze dorpen en steden in de ‘Belle Epoque’. Dat er alleen oog was voor het schone en alle ellende buiten beeld blijft, maakt het nog eens makkelijker.

Het is vanzelfsprekend dat heruitgaven van de boekjes “… in oude postkaarten” altijd succes vinden. Zo bijvoorbeeld de toen-boekjes van Vorst en De Panne.

Het Laatste Nieuws gaf in de jaren ’90 de oude stock uit van de Europese Bibliotheek/Zaltbommel. Soms in bundelingen. Zo een bundeling ligt hier voor ons.

Een beetje ongelukkig om twee gemeenten die eigenlijk niet zozeer op elkaar zijn aangewezen, bij elkaar te plakken. Let wel: het gaat niet om de deelgemeenten, maar om de oude gemeente Meise en de oude gemeente Kapelle-op-den-Bos. Ze grensden ook niet aan elkaar, want Wolvertem, Sint-Brixius en Westrode lagen er nog tussen.

Het deel Meise is enkelzijdig bedrukt, 22 ansichten komen aan bod. Het deel Kapelle is dubbelzijdig bedrukt en telt 44 ansichten. Elk beeld krijgt summier wat uitleg.

Het blijft een ‘hebbedingetje’, maar de bundeling blijft ongelukkig.

Meise Kapelle o/d Bos in oude prentkaarten, ca. 80 p., s.d.

Delen:

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *