Honderdvijftig memorabele Waregemnaars

Dit boek heeft een ruim publiek bekoord. Ongetwijfeld. Iedereen ziet graag een naast familielid in de bloemetjes gezet. Maar dit initiatief van Unizo Waregem reikt verder. Elke besproken figuur krijgt een klein vakje personalia, een levensschets en één of meerder foto’s mee. Voorzeker een waardige opvolger van het Waregems millenniumboek.

Een groep van acht besliste over de inhoud. Zij geven zelf mee dat één en ander voor discussie vatbaar is. Er zal altijd iemand te weinig vernoemd zijn. Maar het strekt tot eer dat zij de moeite gedaan hebben om tot een evenwichtige verdeling te komen. Want het gevaar om alleen (politiek) invloedrijke mensen te noemen, ligt bij zo’n onderneming op de loer.

Twaalf rubrieken vormen de ruggengraat. Voor de hand liggend: historische figuren, cultuur, clerus, politiek. Dat hoeft geen betoog. Dat er ook gedacht werd aan kunstenaars, oorlog en verzet en onderwijs en populaire figuren ligt ook voor de hand. Dat zijn alom gekende personaliteiten. Maar ook het economische met middenstand en bedrijfsleiders komen aan bod. Niet verwonderlijk, voor een uitgave onder de vleugels van Unizo. Maar ook de mensen met sportieve en sociale inzet werden niet vergeten.

Een mooie, verzorgde en rijk geïllustreerde uitgave van 160 pagina’s die zeker de moeite waard is.

Honderdvijftig memorabele Waregemnaars, 2001, 160 p., ill.

Delen:

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *